İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

BEYLİKDÜZÜ AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİNi ZİYARET

Sosyal Bilgiler dersinde "Doğal Afetler Nelerdir? Afetlerden Nasıl Korunabiliriz?" konusu ele alınırken yerinde ve yaparak/yaşayarak öğrenme ilkesine göre bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu kapsamda, okulumuz 5. Sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Mine ÖZKAYA'nın öncülüğünde "Olası tüm afetlerde kayıpları en aza indirgemek ve afet yönetimini iyileştirmek için" Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında öğrencilerimize Afet Yönetim ve Koordinasyon Sorumlusu Ertuğrul ERBAY ile eğitmenler tarafından Rafadan Tayfa çizgi filmiyle deprem hakkında (Çök-Kapan-Tutun)  bilgiler verilirken farklı animasyonlarla da sinema tadında doğal afetler ve yaşanabilecek kazalar anlatıldı. Bu sayede öğrencilerimiz afetlerde nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldular.

Öğrencilerimizi afetler hakkında bilgilendiren Sayın Ertuğrul ERBAY'a, Eğitmen Vildan Hanım'a ve tüm eğitmenlere teşekkür ediyoruz.

29-12-202229-12-202229-12-202229-12-202229-12-2022

Yayın: 29.12.2022 - Güncelleme: 14.03.2023 10:13 - Görüntülenme: 155